Terapi fick mig att hitta tillbaka

När det kommer till hälsa så är det väldigt viktigt att man tar hand om sig själv så gott det bara går. Tiden springer förbi och det är viktigt att man tar hänsyn till sin kropp och vårdar den som man bör annars kan man riskera att att påverkas av både det ena och det andra. Precis det hände mig när jag var lite yngre, jag lyssnade inte på min egen kropp. Jag stannade inte upp av kroppens varningssignaler utan jag körde på hårdare bara och tryckte bort de tankar eller funderingar som jag hade som bromsade mig. En dag så blev det för mycket och jag gick in i väggen som man kallar det. Det var så mycket stress som jag drabbades av, både privat och på mitt arbete på Söder. Som tur var så inträffade detta innan semestern så jag hade möjlighet att återhämta mig utan att behöva sjukskriva mig. Under semestern så fokuserade jag bara på mig själv med hjälpa av terapi på Söder. Jag besökte en psykoterapeut på Söder som heter Gudrun Lindroth och hon hjälpte mig att processa det jag hade varit med om och att bearbeta det. Jag kom snabbt till insikt att jag hade överarbetet mig själv under alldeles för lång tid och att det inte var konstigt att kroppen sa ifrån. Med hjälp av samtalsterapi på Söder och Gudrun Lindroth så talade vi om dessa saker, hur jag ska tänka och vad jag ska prioritera och lära mig att säga ifrån. Jag har insett att jag bara gör mig själv en otjänst genom att vara för snäll. Att prioritera mig själv är något som Gudrun Lindroth har lärt mig att bli bättre på! Efter några dagars sjukanmälan på arbetet och fyra veckors semester med flera besök och timmar hos psykoterapeut med flera timmars terapi på Söder så var jag fit for fight igen och det kändes som att jag hade fått tillbaka all min motivation och glädje till livet och allt som Söder har att erbjuda.